(Hulp)kok 1B

In deze semestermodule breiden we je kooktechnieken uit: we bereiden diverse menu’s met vis en groenten. Ook maken we kennis met de wereld van de kruiden. Staat zeker op het menu: Zeeuwse mosselen, tartaar van roodbaars, Japanse kruidensoep, gemarineerde scampi’s,...

Wat leer je in deze opleiding?

  • Vissoorten: zeevissen, zoetwatervissen en trekvissen (kenmerken, bereidingswijze,…)

  • Inoefenen van basistechnieken

  • Toepassen van technieken bij het bereiden van gerechten met vis, groenten en kruiden

  • Bereiden van gevarieerde viergangenmenu’s

Instapvoorwaarden

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden en is er geen basiskennis vereist.

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je de deelcertificaten 'Eenvoudige visgerechten' en 'Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden'.

Extra informatie

  • Voor deze opleiding zijn veiligheidsschoenen, een koksvest en een koksschort verplicht: deze mag je zelf voorzien of kan je aankopen via het PCVO (niet inbegrepen in het lesgeld)
  • Koken zonder proeven kan niet: na de les eten we samen de bereide gerechten op