(Banket)bakker 1
Onder begeleiding van een ervaren bakker leer je in deze basismodule het bakken van broden, pistolets en stokbroden (harde luxe). Verder leer je ook allerlei bladerdeegproducten maken, zoals soepstengels, glacées en taarten met bladerdeeg.
Wat leer je in deze opleiding?
Basiskennis ingrediënten en werken met machines
Bereiden, verwerken, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van broden en harde luxe (bv. brood, pistolets, stokbrood,...)
Bereiden, verwerken, bakken en afwerken van bladerdeegproducten (bv. glacé, abrikozenflappen, koekjes voor koninginnenhapje,…)
Instapvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden en is er geen basiskennis vereist.
Kwalificatie
Als je slaagt voor deze module, dan behaal je de deelcertificaten 'Broden en harde luxe' en 'Bladerdeeg'.
Extra informatie
Voor deze opleiding zijn veiligheidsschoenen, een koksvest en een koksschort verplicht: deze mag je zelf voorzien of kan je aankopen via het PCVO (niet inbegrepen in het lesgeld)