Lekkers uit eigen keuken: pitdogs op de barbecue

In onze opleiding ‘pitmaster’ leer je niet alleen alle geavanceerde barbecuetechnieken, maar pas je deze ook meteen toe en bereid je tijdens de les gerechten om je vingers bij af te likken zoals butterfly chicken, in koffie en whisky gemarineerde picanha, of een heuse pitdog. Wil jij de pitdog van de foto ook eens maken? We hebben onze leerkracht het recept weten te ontfutselen, eet smakelijk!

Benodigdheden voor 10 pitdogs:

• 10 hotdog broodjes

• 300 gram geraspte Cheddar

• 500 gram zoetzure augurken

• 2 uien

• 200 gram opgelegde jalapeños

• 200 gram geroosterde uien

• 2 handjes rookchips

 

Voor de worstjes:

• 300 gram kippendijenvlees

• 600 gram gemengd gehakt

• 150 gram geraspte cheddarkaas

• 1 verse jalapeñopeper

• 1 eetlepel Ultimate masterrub

• Peper & zout

 

Voor de smoked cocktailsaus:

• 250 ml mayonaise

• 200 ml tomatenketchup

• 1 eetlepel gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze:

• Laat de rookchips even weken in koud water en vervolgens uitlekken.

• Snijd het kippendijenvlees in een zeer fijne brunoise en meng met het gemengd gehakt.

• Breng op smaak met peper & zout, doe het gehakt in een spuitzak en spuit ‘frikandellen’ op een met bakpapier voorziene bakplaat.

• Plaats de worstjes in de koelkast.

• Meng alle ingrediënten voor de smoked cocktailsaus door elkaar en doe in een spuitzak.

• Bak de frikandellen +/- 20 minuutjes op de houtskoolgrill bij een temperatuur van 130 °C.

• Voeg halverwege de uitgelekte rookchips toe en laat verder garen onder gesloten deksel.

• Pel de uien en snijd er een brunoise van.

• Snijd de augurken in de lengte in schijfjes.

• Snijd de broodjes in de lengte bijna door en warm deze even kort op.

• Voorzie de broodjes van een worstje en verdeel hierover rijkelijk de Cheddar.

• Werk de hotdog af met de schijfjes jalapeño, de smoked cocktailsaus, een schijfje augurk, de gesnipperde ui en de geroosterde uien.

• Serveer de pitdog.

Smakelijk!

 

Wil je graag meer heerlijke gerechten op tafel toveren? 

> Ontdek onze kookopleidingen