Olga’s reis naar creatieve groei

In een wereld die steeds meer visuele prikkels biedt, is de kunst van het grafisch ontwerp van onschatbare waarde. Boodschappen effectief kunnen overbrengen en merken definiëren is een cruciale vaardigheid in tal van sectoren. Bij PCVO Limburg kan je terecht voor een inspirerende opleiding grafisch ontwerp die de deuren opent voor creatievelingen, zoals cursiste Olga.

De enthousiaste en getalenteerde Olga verliet zes jaar geleden haar geboorteland Rusland om zich in België te vestigen. Momenteel woont ze in Maaseik en werkt ze in Hotel van Eyck. Haar leven staat bol van creativiteit en haar passie voor kunst en ontwerp bracht haar naar PCVO Limburg.

"Al mijn activiteiten en werk hebben altijd met creativiteit te maken gehad," vertelt Olga. "In mijn land maakte ik tijdschriften, illustraties en boekomslagen. Ook schilderen deed ik veel."

Van Nederlands naar grafisch ontwerp

Toen Olga naar België verhuisde, wist ze dat ze ooit een opleiding grafisch ontwerp zou volgen. Maar eerst wilde ze vlot Nederlands leren spreken. Via een vrienden leerde ze PCVO Limburg kennen. Ze schreef zich in voor een cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen). Dit was haar eerste kennismaking met ons centrum voor volwassenenonderwijs, en het bleek een keerpunt in haar leven te zijn.

De opleiding grafisch ontwerp bij PCVO Limburg bood Olga niet alleen de kans om haar artistieke talenten te ontwikkelen, maar ook om haar Nederlands te verbeteren. Een nieuwe taal leren is niet gemakkelijk, maar dankzij haar vastberadenheid en de taalondersteuning van haar leerkracht kan Olga de opdrachten uitvoeren. "Annick is een professionele en uitstekende leerkracht. Ik ben haar zeer dankbaar voor haar geduld en aandacht," zegt Olga.

Creatieve triomf

Olga mag terecht trots zijn op haar traject. Ze heeft niet alleen de volledige cursus creatief ontwerpen in Adobe CC afgerond en het certificaat ontvangen, ook heeft ze tijdens de opleiding haar creatieve vaardigheden toegepast in de praktijk door een huisstijl voor Hotel Van Eyck – waar ze werkt – te ontwerpen. Dit resulteerde in de aankoop van haar logo door het hotel. "Een mooi logo is een zeer belangrijk element voor de identiteit van een bedrijf of organisatie," zegt ze.

Olga bleek niet te stoppen: na haar cursus Nederlands en grafisch ontwerp, heeft ze zich ook ingeschreven voor een opleiding 2D-tekenen in AutoCAD. Ze wil nu ook dat programma onder de knie krijgen en kunnen toevoegen aan haar CV. Olga’s toekomstplannen? Het vinden van een baan waarin ze haar creativiteit volledig kwijt kan, zich blijven inspannen om Nederlands te leren en het bouwen van een website voor haar online portfolio.

 

Ook op zoek naar creatieve en persoonlijke groei?

> Ontdek hier onze opleiding grafisch ontwerp