In 7 weken de basis van een taal leren? Deze vier cursisten deden het!

De vakantie is weer in zicht, waar gaan we dit jaar naartoe? Naar Griekenland, Italië, Spanje of misschien toch eens naar Zweden! Het zijn allemaal prachtige landen, maar helaas… die talen spreek je niet. Die gedachte is verleden tijd, want tijdens onze praktische cursussen 'Talen op Vakantie' leer je op een interactieve manier in 7 weken tijd de basis van een taal. 

Hola España
Ingrid Claessens volgde vorig jaar een cursus Spaans op vakantie en vertelt: ”Dit was een leuke manier om kennis te maken met de Spaanse taal. De taal van het land waar ik graag op vakantie ga. Ik had verwacht dat er tijdens de cursus een aantal onderwerpen / situaties die je zoal op vakantie kan tegenkomen aan bod zouden komen, en deze zijn ook behandeld in de afwisselende en leerzame lessen die werden gegeven door een leuke lerares. Ik kwam terecht in een heel fijne groep cursisten, een groep waarin iedereen zich veilig voelde om te spreken en vragen te stellen.”

Op de vraag of zij de lessen 'Talen op vakantie' aan zou raden, kan ze heel duidelijk zijn: “Ja, zeker doen. Het is leuk om een andere taal te leren. De lessen zijn goed toegankelijk voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw, geschoold of minder geschoold. Echt, als je twijfelt zou ik zeggen: probeer het!”

Ingrid besloot na het volgen van de cursus 'Spaans op vakantie' zich in te schrijven voor de jaarcursus in Voeren, waar ze momenteel met veel plezier de lessen volgt.

Ciao Italia
Het echtpaar Magda Bogaert en Seph Braun waagde zich in het voorjaar van 2023 aan de cursus 'Italiaans op vakantie'.

“We hebben de cursus gevolgd als opstap naar de reguliere cursus Italiaans A1 en dat is ons erg goed bevallen. Wij komen vaak in Italië, onze dochter woont daar (met onze twee kleinkinderen en haar man). Wij hebben daar zelf ook een huis; en hoe beperkt ook, we konden ons Italiaans al snel toepassen! Onze ervaring is wel dat je thuis voldoende moet studeren, alleen een paar uur per week in de les aanwezig zijn is niet genoeg.” Het werk wierp zijn vruchten af: Seph vertelt dat hij, in het Italiaanse barretje waar hij en Magda vaker komen, de vraag kreeg waar hij zo goed Italiaans geleerd had!

Ook Magda en Seph raakten geënthousiasmeerd en schreven zich in september in voor de jaarcursus. “We waren, en zijn ook nu, erg tevreden over onze docente die zeer bevlogen en betrokken lesgeeft. De lessen zijn zeer gevarieerd en worden met veel humor gebracht.”

 

Medecursist Egon Delnoy volgde ook de cursus ‘Italiaans op vakantie' voordat hij de stap nam om zich voor het eerste jaar Italiaans in te schrijven.

“Ik heb 6 jaar met veel plezier Frans gevolgd via het PCVO op de campus in Voeren, maar ik was toe aan een nieuwe taal. Ik heb via mijn broer, die een Italiaanse vrouw heeft, regelmatig contact met Italianen en ik ben er vaak op vakantie geweest. Ik had de intentie om me beter verstaanbaar te gaan maken in praktische communicatieve situaties, zoals in de horeca en in winkels. Daarom begon ik met deze korte cursus.” Egon zal al snel alle opgedane kennis toe kunnen passen, de plannen voor de vakantie zijn gemaakt en de reis gaat natuurlijk naar Italië, naar Sorrento.

Egon vindt het zoals velen prettig om veel talen te beheersen. “Een eerste kennismaking via een van de cursussen 'Talen op vakantie' is leuk en een fijne, praktische instap. De leerkracht is spontaan en prettig, en de interactie met de cursisten is fijn en ontspannen.” 


Wil jij ook goed voorbereid op reis gaan? Schrijf je dan in voor een van onze cursussen Talen (op vakantie).