“Een job in de vastgoedsector is mijn ultieme droom”

Cursist Mustafa zet stap richting droomjob dankzij opleiding Vastgoed Assistent

Al van kleins af aan is Mustafa gefascineerd door gebouwen. Hij droomt al jaren van een job in de vastgoedsector. In 2021 nam Mustafa het heft in eigen handen en begon aan de opleiding tot Vastgoed Assistent. En daar heeft hij nog geen seconde spijt van.

Carrièreswitch: van horeca naar vastgoed

“Ik ben al enkele jaren aan de slag in de horeca. Ik doe het werk graag en vind het sociaal contact van de job fijn, maar een baan in de vastgoedsector is altijd mijn droom geweest. Ik ben gefascineerd door gebouwen: als ik door straten wandel, kijk ik altijd naar de huizen en kantoren. Mijn oog valt op de details en ik kan ernaar blijven kijken.”

 

“Maar ik heb geen diploma secundair onderwijs, dus is het praktisch onmogelijk om een job te vinden binnen de vastgoedsector. Daarom ben ik in september gestart met de opleiding tot Vastgoed Assistent, die ik combineer met het behalen van mijn diploma secundair onderwijs via het tweedekansonderwijs. Mijn opleiding tot Vastgoed Assistent heb ik ondertussen al volledig afgerond. Voor het behalen van mijn diploma secundair onderwijs moet ik nog enkele vakken volgen.”

 

Begripvolle leerkrachten

Mustafa kon altijd rekenen op de juiste ondersteuning. “Ik ben iets later ingestapt in de opleiding, maar dat vormde geen probleem: mijn trajectbegeleider zorgde ervoor dat ik goed kon volgen, en heeft me ook steeds gemotiveerd om te blijven doorgaan. Want ik moet eerlijk toegeven: de combinatie van werken, een gezin met 2 kleine kinderen én studeren is zeker niet eenvoudig. Gelukkig kon ik altijd rekenen op veel begrip en steun van de leerkrachten en mijn trajectbegeleider bij PCVO Limburg.”

 

Stage bij Sensimmo

In het kader van zijn opleiding ging Mustafa op zoek naar een stageplaats, want dat is een essentieel onderdeel van de opleiding. “Het was niet eenvoudig om een stageplek te vinden, dus ik ben heel blij dat Sensimmo mij deze kans wilde bieden. Ik heb er echt veel geleerd in de 4 weken dat ik er aan de slag was: ik mocht meelopen met een makelaar en administratieve taken uitvoeren. Dankzij de opleiding had ik al een goede basiskennis, maar tijdens mijn stage heb ik me nog verder kunnen verdiepen in het reilen en zeilen van de vastgoedsector.”

 

Een toekomst in de vastgoedsector

Mustafa is vastberaden om aan de slag te gaan in de vastgoedsector. “Dankzij mijn stage heb ik de smaak helemaal te pakken en ben ik bij Sensimmo aan de slag mogen gaan als Vastgoed Assistent. Ik wil zeker mijn diploma secundair onderwijs nog behalen en ben ondertussen gestart met de opleiding tot makelaar. In die functie komt het sociale contact en het commerciële aspect nog wat meer naar voren, waardoor die job mij voor de volle 100% aanspreekt.”

 

Droom jij net als Mustafa van een job in de vastgoedsector?  

> Zet de stap en schrijf je in voor de opleiding tot Vastgoed Assistent