De favoriete Vesparoute van cursist Domenico
  • Naam: Domenico Lucchesi
  • Woont in: Maasmechelen
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Opleiding: Vespa - jaar 1

In september 2022 startte Domenico met de opleiding Vespa bij PCVO Limburg. Uit nieuwsgierigheid gingen we eens polsen naar zijn drijfveer én zijn favoriete Vesparoute.

Waarom volg je de opleiding Vespa?

"Ik heb altijd een grote passie gehad voor Vespa’s. Ik heb Italiaanse roots en mijn familie is afkomstig van Toscane en Sicilië. Als ik als kind in Toscane op vakantie ging, kwamen we vaak langs de Vespafabriek en was ik er altijd door gefascineerd. En in Sicilië zie je dat de Vespa nog steeds vaak als transportmiddel wordt gebruikt."

 

"Ik heb ondertussen al 3 Vespa’s gekocht en rij ook in clubverband. Maar een Vespa vraagt regelmatig onderhoud en – zoals elk voertuig - af en toe ook een herstelling. In het verleden bracht ik mijn Vespa’s daarvoor naar een garage, maar dan lopen de kosten snel op. Nu ik de opleiding volg, kan ik zelf het onderhoud van mijn Vespa’s doen om kosten te besparen. En omdat de opleiding zo praktijkgericht is, heb ik ook al geleerd om enkele onderdelen te vervangen. Daarom durfde ik recent een hele oude Vespa te kopen, die ik nu volledig zelf wil oplappen."

Wat is jouw favoriete Vesparoute?

"Mijn favoriete Vesparoute is eigenlijk vlakbij waar ik woon. Het is een route die ik toevallig heb ontdekt en nu regelmatig afleg, vooral in de zomermaanden. De route vertrekt van bij mij thuis in Maasmechelen, onder de brug van de E314 door richting Nederland. Dan bereik je een weg waar je aan de ene kant alleen maar velden ziet en aan de andere kant de Maas. Op het moment dat de zon ook nog eens ondergaat, word je getrakteerd op een prachtig uitzicht. Op zo’n momenten zet ik mijn verstand op nul en geniet ik van de eenvoud van de natuur."

 

“Rechts van mij velden, links van mij de Maas. Alleen mijn Vespa en ik. Da’s puur genieten.”

Is er een route waarvan je droomt ze ooit te kunnen afleggen met je Vespa?

"Het huis waar vroeger mijn grootouders woonden in Italië is nu eigendom van mijn nonkel. Het huis ligt op een grote heuvel, dus om het te bereiken moet je langs een steile weg omhoog. Ooit zou ik graag eens door het heuvelachtige Toscane cruisen. Wie weet met de oude Vespa die ik nu aan het restaureren ben!"

 

Wil je ook leren sleutelen aan Vespa’s, auto’s, oldtimers, motoren of fietsen?

> Ontdek het volledige opleidingsaanbod Voertuigen