Frans 1.2

Kan jij jezelf al wat behelpen in het Frans, jezelf voorstellen, de weg wijzen en vragen, eten en drinken bestellen? Dan ben je klaar voor de volgende stap om de taal van de liefde verder onder de knie te krijgen.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Informatie geven en vragen in meer specifieke situaties zoals bijvoorbeeld bij de dokter of op het werk

  • Vertellen over het verleden en over de toekomst

  • Iemand uitnodigen

  • Je leert de taal al doende aan de hand van dialogen, rollenspellen, groepswerkjes, schrijfoefeningen, leesoefeningen, luisteroefeningen, spelletjes,…

  • KORTE CURSUS FRANS SPREKEN: Kom je op het werk vaak in contact met Franstalige klanten of collega’s? Wil je beter je plan kunnen trekken op vakantie in het buitenland of tijdens een uitstapje naar de Ardennen? Dan is de module Frans Spreken misschien iets voor jou!  Je leert je vlotter uitdrukken met de woordenschat uit het dagelijkse en professionele leven. Dankzij onze communicatieve activiteiten zet je deze kennis vlot om in de praktijk.

Instapvoorwaarden

Om deel te nemen aan deze module heb je het deelcertificaat Frans 1.1 behaald (= Breakthrough) of heb je een niveautest afgelegd.

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je het deelcertificaat Frans 1.2 (= Waystage of niveau A2 van het Europees referentiekader) - voor de module Frans Spreken behaal je het deelcertificaat Frans 1.2 mondeling (= Waystage mondeling - of niveau A2 van het Europees referentiekader).
Je behaalt ook het certificaat Frans richtgraad 1.