Wat leer je in deze opleiding?
Algemene basiskennis over koffie: van koffiebes tot espresso
Variëteiten van koffies en koffiegewoontes over de hele wereld
Leren werken met een professionele koffiemachine
Zelf leren maken van enkele klassiekers: de perfecte espresso, cappuccino en latte macchiato
Types cocktails (aperitieven, gedistilleerde dranken, likeuren, digestieven,…)
Traditionele cocktails vs. nieuwe trends
Types cocktailglazen en flessen
Mixologie: maak de ideale cocktail met de juiste bereidingstechnieken (shaken, blenden, flamberen,…)
Een eigen creatie maken
Verder krijg je ook een summiere algemene basis horecamarketing, verkooptechnieken en bedrijfsbeheer mee, voor deelnemers die ervan dromen een eigen zaak te starten.
Instapvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden
Kwalificatie
Als je slaagt voor deze module, dan behaal je het deelcertificaat 'Bereiding en bediening van dranken'.
Extra informatie
- Alle materialen worden voorzien in de lessen
- Op het einde van de lessenreeks is er een korte schriftelijke evaluatie en een praktijkproef