Aspirant sommelier

Ben je een liefhebber van wijn, maar wil je je kennis over wijnen nog wat meer verruimen? In deze beginnerscursus leer je verschillende types wijn (rode, witte, mousserende, dessertwijn,…) kennen, hoe wijn gemaakt wordt en de basis van het degusteren aan de hand van 3 zintuigen (kijken met je ogen, ruiken met je neus en proeven met je mond).

Wat leer je in deze opleiding?

  • De reglementering en algemene wetgeving van wijn

  • Het verklaren van het productieproces van wijnen

  • Het bewaren van wijn

  • Basistechnieken van het degusteren en beoordelen van wijn

  • Het serveren van wijn

  • Beschrijven van de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen

Instapvoorwaarden

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden en is er geen basiskennis vereist.

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je een deelcertificaat 'Algemene wijnkennis'.

Extra informatie

Elke cursist dient zelf enkele wijnglazen te voorzien voor degustatie: in de 1ste les geeft de docent tips over welke wijnglazen je hiervoor best gebruikt