Ontdek de 5 troeven van onze opleiding tot Allround Business Medewerker

Administratieve medewerkers: ze zijn een onmisbare schakel in een bedrijf of organisatie. En met meer dan 5.000 openstaande vacatures in Limburg alleen zijn ze ook enorm gegeerd1. Bij PCVO Limburg stomen we elk jaar meer dan 25 cursisten klaar voor een job als administratief medewerker.
Hoe we dat doen? Met deze 5 troeven.

1.   Brede waaier aan vaardigheden

  • ICT & computer

Je leert alle basisfuncties van Office 365 vlot gebruiken: documenten opmaken in Word, berekeningen, tabellen en grafieken invoeren in Excel, presentaties maken in Powerpoint en databanken beheren via Access. Je werkt ook met de online varianten (Google Docs, Spreadsheets, Presentaties,…). Op het einde van de opleiding hebben deze programma’s geen geheimen meer voor jou.

  • Administratie

Je breidt je organisatorische skills uit. Je leert bijvoorbeeld online agenda’s beheren, Google Drive gebruiken en evenementen organiseren. Verder komt ook een basis boekhouding aan bod, zodat je financiële bedrijfsaspecten die tot het takenpakket van een administratief medewerker behoren probleemloos kan uitvoeren.

  • Communicatie

Zowel online als offline communicatie komen aan bod tijdens de opleiding. Je leert flyers, brochures, websites,… ontwerpen, online nieuwsbrieven opstellen en versturen naar klanten en presentaties geven. Je gebruikt hiervoor verschillende innovatieve online tools.

Op het einde van de opleiding brengen we al de aangeleerde skills samen in een eindwerk: je start een eigen – weliswaar fictieve – onderneming op, waarbij je toepast wat je gedurende de opleiding hebt geleerd.  

2.   Flexibel traject

Terug op de schoolbanken van 8u30 tot 16u? Nee, daar doen wij niet aan mee. Bij ons kan je terecht voor een opleiding die past bij jouw leven: heb je al een job met shiften of een gezin met kinderen? Dan stemmen wij jouw studietraject af op die situatie.

Zo kan je de volledige opleiding volgen in afstandsonderwijs. Je gaat dan thuis zelf aan de slag met onze modules wanneer het jou past. Met hulp van jouw trajectbegeleider uiteraard, die voor jou bereikbaar is via mail of via ons online leerplatform. Werkt een klasomgeving voor jou toch beter? Dan kan je ook terecht in contactonderwijs.

“Dankzij het flexibele traject in afstandsonderwijs kon ik de opleiding Allround Business Medewerker combineren met mijn deeltijdse job als verkoopster en met de zorg voor mijn kleine kindjes. Nadat de kinderen in bed lagen, kroop ik achter de computer.” - Natalie

Wil je vooral zo snel mogelijk aan de slag als Allround Business Medewerker? Dan kan je zowel in Maasmechelen als Hasselt terecht voor een verkort traject van slechts één semester.

Heb je interesse in één specifiek vak of wil je je hierin bijscholen? Dan kan je ervoor kiezen om enkel in te schrijven voor die modules waarvoor je extra kennis wilt opdoen.

3.   Uitgebreide carrièremogelijkheden

Aan de slag in een school, een opstartende KMO, een logistiek bedrijf,… De ex-cursisten van deze opleiding kom je overal tegen. Dankzij de brede waaier aan vaardigheden die je opdoet tijdens de opleiding, kan je op de arbeidsmarkt nog veel richtingen uit.

“Ik studeerde af als cursist bij PCVO Limburg en zag bij hen een vacature voor administratief medewerker. Ondertussen werk ik hier al meer dan 2 jaar op het secretariaat. De kennis die ik opdeed tijdens mijn opleiding gebruik ik nu dagelijks in de praktijk." - Sinem

4.  Combinatie met diploma secundair onderwijs

Maakte je jouw studies in het secundair onderwijs niet af en droom je toch van een job als administratief medewerker? Dan kan je bij ons terecht in een combinatietraject via tweedekansonderwijs. Samen met de opleiding tot Allround Business Medewerker volg je in dat geval ook vakken als Wiskunde, Nederlands, Wetenschappen via Aanvullende Algemene Vorming (AAV).

Op het einde van dit traject heb je een officieel erkend diploma secundair onderwijs met afstudeerrichting Allround Business Medewerker op zak.

5.   Voorbereiding op hogere studies

Smaakt dit naar meer? Dan vormt deze opleiding ook een ideale springplank naar een graduaats- of bacheloropleiding. Onze ex-cursisten gingen onder andere verder studeren in richtingen als grafische vormgeving, bedrijfsmanagement en de lerarenopleiding.

Wil jij de troeven van deze opleiding zelf komen ervaren? Maak een afspraak met een trajectbegeleider. 

Wil je meer info over de opleiding? Ontdek hier alles over de opleiding tot Allround Business Medewerker. 

1 Bron: vdab.be