(Hulp)kok 1A

Schuilt er in een echte chef in jou? In deze 1ste module van de opleiding tot (hulp)kok maak je kennis met de basis van het professionele koken. Aan de hand van de bereiding van menu’s leer je de technieken meteen toepassen. Een kleine greep uit de gerechten die je leert klaarmaken van A tot Z: quiche, Luikse balletjes, Focaccia, stoofvlees, chocolademousse, tiramisu,…

Wat leer je in deze opleiding?

  • Veilig en hygiënisch werken

  • Aandachtspunten bij koude en warme bereidingen

  • Gluten en allergenen

  • Vaktermen

  • Ergonomisch & economisch werken

  • Basistechnieken: snijden, hakken, bakken, stoven,…

  • Toepassen van technieken bij het bereiden van gerechten met vlees en gevogelte en nagerechten

  • Bereiden van gevarieerde viergangenmenu’s

Instapvoorwaarden

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden en is er geen basiskennis vereist.

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je de deelcertificaten 'Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten' en 'Eenvoudige nagerechten'.

Extra informatie

  • Voor deze opleiding zijn veiligheidsschoenen, een koksvest en een koksschort verplicht: deze mag je zelf voorzien of kan je aankopen via het PCVO (niet inbegrepen in het lesgeld)
  • Koken zonder proeven kan niet: na de les eten we samen de bereide gerechten op