(Banket)bakker 3
Fruittaarten, rijsttaarten, briochetaarten,…: in deze module leer je taarten bereiden op basis van gistdegen. Naast taarten komen hier ook een breed gamma aan dessertkoekjes aan bod. Van American cookies over bokkenpootjes tot kletskoppen: na deze module ben jij een echte koekjeskenner.
Wat leer je in deze opleiding?
Bereiden, verwerken, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van taarten op basis van gistdegen (bv. Limburgse vlaai)
Bereiden, verwerken, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van een variëteit aan dessertkoekjes (bv. koningsdessert, American cookies, bokkenpootjes,…)
Instapvoorwaarden
Om deel te nemen aan deze module is het sterk aangeraden om eerst (Banket)bakker 1 en 2 te hebben gevolgd.
Kwalificatie
Als je slaagt voor deze module, dan behaal je de deelcertifficaten 'Taarten op basis van gistdegen' en 'Dessertkoekjes'.