Start to BBQ

In deze beginnerscursus bereid je geen satés of chipolata’s, maar BBQ-gerechten waarmee je ‘s zomers kan uitpakken bij familie en/of vrienden. Samen met een ervaren kok duiken jullie de keuken in om alle voorbereidingen te treffen voor gerechten als beercan chicken, pizza’s of oesters op de BBQ, waarna jullie de gerechten grillen of bakken op één van onze professionele barbecues, zoals de Ofyr, kamado of de slingerbarbecue.

P.S.: Kom zeker met honger naar de les, want uiteraard eten we samen onze creaties op.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Basisbegrippen & -handelingen van de BBQ-kunst

  • Trendy bereidingen van zowel vis, vlees, gevogelte als groenten

  • Bereiden van gerechten zoals Pico de Gallo, Schotse picanha, Yakitori van eend, Pulled Pork burger, Snickers op de BBQ,…

Instapvoorwaarden

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden en is er geen basiskennis vereist.

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je de deelcertificaten 'Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten' en 'Eenvoudige nagerechten'.

Extra informatie

Voor deze opleiding zijn veiligheidsschoenen, een koksvest en een koksschort verplicht: deze mag je zelf voorzien of kan je aankopen via het PCVO (niet inbegrepen in het lesgeld)